Novinky ze světa KOI
Facebook

Poslední přípravy KOI před zimou

   Základem podzimní kontroly jezírka s KOI před zimou je změření hodnot vody. Nejdůležitějšími parametry jsou hodnoty pH, NO2, NO3, GH, KH a obsah soli. Tyto parametry rychle a jednoduše změříte pomocí multitestu. Pokud máte rádi mobilní aplikace nebo potřebujete pomoci s odečtením hodnot, výsledky JBL Proscan testu vyhodnotí aplikace na vašem mobilu a ukáže vám, zda jsou hodnoty vody ve vašem jezírku v doporučovaném rozmezí. Množství soli snadno a přesně zkontrolujete elektronickým měřákem na sůl. Pokud hodnoty vody nejsou v doporučeném rozmezí je potřeba učinit kroky k nápravě. Jedině tak můžete mít jistotu, že vaše ryby budou mít během zimy dobré podmínky. 

 

Doporučujeme:

  • Množství soli se v sezóně má pohybovat mezi 0,15 - 0,21 %, před zimou či při onemocnění KOI lze hodnotu soli v jezírku zvýšit až na 0,3 % (3 kg/ 1000 l). Důležité je používat sůl bez jódu.
  • Doporučená hodnota KH pro jezírka s KOI se pohybuje mezi 6 - 9°d. Před zimou doporučujeme tuto hodnotu zvýšit na 10°d. Zajistíte si tím dostatečně stabilní hodnotu pH, což  je velmi důležité zejména v zimních měsících, kdy je vypnutá filtrace. Uhličitanovou tvrdost snadno a bezpečně zvýšíte pomocí přípravku KH plus.
  • Jako prevenci proti růstu řas přidejte Phosphat Minus, který dlouhodobě redukuje množství fosfátů ve vodě.
  • Pokud máte v jezírku ještě teplotu vody nad 8°C, aplikujte Malamix, který podpoří zdraví KOI díky 17 rostlinným výtažkům a vitaminům.

Nahoru
Členové Asociace Shinkokai